sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Kuninkaasi tulee!

Tosiaan Anni haastoi minut blogissaan kertomaan joululaulujen top3:n ja liittämään tähän muutaman joulutunnelmaani kuvaavan kuvan. Nyt lienee sen aika, kun omaan kotiin on viritetty jouluvalot, samoin kuin Joensuun kaduille. Kirkossakin aamulla laulettiin Hoosianna niin kovaa ja korkealta, että joutaa adventin alkaa.

Sanottakoon nyt rehellisyyden nimissä, että en ole mitenkään erityinen jouluihminen. Meillä on kotona yksi joululevy, jota tykkään kuunnella (Vesa-Matti Loiri: Sydämeeni joulun teen -LP), kuusi on kiva koristella ja jouluruokakin maistuu parina päivänä. Hermot menevät marraskuussa marketeissa renkuttavaan lapsikuoronauhoitteeseen, naapurin sinisenä vilkkuvaan valokaapeliin ja joulupipareihin sen ensimmäisen maistiaisen jälkeen. Pitkät pyhät eivät ole minua varten.

Mutta pidän tästä odottavasta tunnelmasta. Adventista, joulukorttien laittamisesta (kyllä, aion terrorisoida postilaatikoitanne myös tänä vuonna), lumesta ja hämyisestä kynttilänvalosta. Kotona jos saan vielä kissan syliin istumaan, niin kaikki on hyvin.

Joululaulujen Top3:
Sylvian joululaulu
Tonttu
Sydämeeni joulun teen
 Ei-niin-perinteiset joulukoristeet sopivat minulle paremmin.
 Jouluun kuuluu näpertely. Tämä pari vuotta sitten ainejärjestömme Fideksen kummipäiväkodin hyväksi.
 Tällaiset jouluvalot tänä vuonna. Ikkunaremonttia odotellessa muuten...
 1. adventtisunnuntain kirkkokahvit, kun puolet on jo syöty. ;) Nannaa oli.
Glögi. Siitä minä pidän. Ja kuva on kaunis.
 Jo pitkään jouluuni on kuulunut ainejärjestön pikkujoulujen järkkääminen... Tänä vuonna viimeistä kertaa. (Kuva on tosi hassun kokoinen)
 
Lumiukko-elokuva pitää katsoa joka joulu! 
Äiti tosin haluaa joka vuosi katsoa myös elokuvan Ihmeellinen on elämä, koska "se on niin hieno, koska se enkeli saa siivet". Elokuvahan on vain tylsä. Ja imelä. Äitikin nukahtaa yleensä ensimmäisen tunnin sisällä, mutta herää, jos joku haluaa vaihtaa kanavaa. :) Annan elokuvalle kuitenkin mahdollisuuden taas tänä vuonna.

Lisäksi jouluun kuuluu hautausmaakierros ja iltakirkko. Tähän hätään en löytänyt yhtään hyvää kuvaa, mutta voinette mennä omaan sielunmaisemaanne matkailemaan. Vielä jos ehtisi kauneimpiin joululauluihin, niin hyvä olisi. Ensi viikolla on onneksi ainejärjestön joulujuhla, että pääsee jo ääntä availemaan.

Toki jouluun kuuluu myös paljon lunta ja pakkasta sekä tähtitaivas. :)
Otsikko on muuten lainattu toiselta adventtisunnuntailta.
Ettei olennainen unohtuisi. 

1 kommentti: