sunnuntai 20. lokakuuta 2013

!?!

VÄLIMERKIT! Ihmiset! VÄLIMERKIT!

Vaikka elämme nopean reagoinnin some-kulttuurissa ja pikaviesteissä sallitaan luistaminen kielioppisäännöistä, voisiko silti edes vähän yrittää?!

Kun on melko turhauttavaa yrittää lukea tekstiä jossa ei ole ollenkaan pisteitä tai pilkkuja erottamassa lauseita ja virkkeitä ja ajatuksia toisistaan kun sitten siihen samaan lauseeseen pitää tunkea koko ajatusvirta joka päässä jyllää ja nyt alkaa jo tuntua pahalta kun ei laita mitään välimerkkejä. Onneksi pisteen jälkeen ihan puhelinkin osaa laittaa ison alkukirjaimen mutta nimiähän se ei aina tunnista jota ne voi kirjoittaa pienellä ja sitten kaikki korostettavat Asiat isolla ja yhdys sanat ne vasta vaikeita ovatkin.

Ja hei, en edes ole mikään kielipoliisi! Vähän muuten vaan olen natsi. Ja kiukkupylly, kuten rakkaani tapaa sanoa. Myönnetään, että vietän liikaa aikaa facebookissa ja otan helposti kierroksia turhanpäiväisistä asioista.

Rauhaa, jengi!

3 kommenttia:

  1. Juuri näin! Toinen kielinatsi ilmoittautuu :) Ei ole yhtään turhanpäiväistä tämä vaahtoaminen. Kielioppisäännöt ovat olemassa, jotta voisimme ymmärtää toisiamme silloinkin, kun kommunikaation välineenä ovat pelkät tylsät ja ilmeettömät piirtomerkit. Ja ihmiset hyvät, me olemme kaikki käyneet peruskoulun. Yhdys Sanat. Ne eivät vaan VOI olla niin vaikeita. Kyllä, minulla on vapaapäivä ja liikaa aikaa ja eniten vituttaa kaikki. Peace man...
    -Sanna-

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että meitä on muitakin! :D Sanna sen hyvin sanoi.
    Eiköhön siskon kanssa oteta punakynät mukaan talvilomaleirille ;)

    VastaaPoista