sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Kell' onni on...

Pohdimme tässä yön syvinä tunteina ystävän kanssa, miksi onnensa päälle kokoaa niin helposti varjoja. Miksi alkaa miettiä ihan mahdottomia ajatuksia juuri silloin kun on onnellisimmillaan? Miksi alkaa varustaa itseään lopunajankuvilla kun kaikki on vasta alussa? Miksi ei osaa olla onnellinen?

Aiemmin kirjoitin, että onnellisilla ihmisillä on harvoin mitään sanottavaa. Ehkä asia ei ole ihan niinkään. Onnesta ei saa puhua. Koska joku voi ajatella, että se on omalla onnella leuhkimista. Ja vanha kansakin sen tietää, että itku pitkästä ilosta. Niin, parempihan se on itkeä koko ajan, ettei sitten ainakaan kovin korkealta tipu.

Toisen suru on helpompi jakaa kuin toisen ilo, väitän. Johtuuko se siitä, kuten ystäväni pohti, että onneton ihminen saa oman elämän näyttämään vähän paremmalta? Lohdutummeko siitä, että jollain toisella menee huonosti? Ainakin itse tunnistan itsessäni toisten puolesta iloitsemisen vaikeuden. Ihan kuin toisen onni olisi minulta pois. Kuin maailmassa olisi vain tietty määrä iloa ja onnea - ja jos joku toinen sitä saa, minä jään ilman. Siksi oma onni pitää visusti piilottaa koko maailmalta, muutenhan jostain saattaa tulla joku onnenulosottomies ja viedä sen pois.

Osa vanhasieluisuuttani on se, että suhtaudun onneen kuin kevääseen. Se on jotain ailahtelevaa, petollista, ohimenevää, johon ei uskalla tarttua, ja sitten se onkin jo siirtynyt jonnekin toisaalle. En usko onnea todeksi omalla kohdallani. En ennen kuin se on jo mennyt.

Surunsa kanssa on tuttu. Onni on minulle outo. Se saa tuijottelemaan hämmentyneenä kengänkärkiä. Se mykistää hölinämyllyni. Se asettuu asumaan jonnekin karttaamattomalle alueelle minussa. Se saa minut tuntemaan itseni noloksi. Haavoittuvaksi. Se haluaisi tanssittaa minua ympäri märkiä kevätpihoja, mutta minä jähmetyn kauhusta sen mahdollisuuden kohdalla, että onni tapahtuisi minulle.

Ja loppuun biisi, joka liittyy aiheeseen aasintappavalla aasinsillalla...mut on ollut mielenpäällä. Ja siis bändi on mielestäni nolo, video vielä nolompi, mutta biisi sinänsä osuva, tarttuva. Ja minä olen 15-vuotias taas. :D


Niin, minä tiedän, että se onnenulosottomies odottaa oveni takana
mutta
Let's make this last forever


4 kommenttia:

 1. Tuli syystä jostain tämä mieleen:

  http://www.youtube.com/watch?v=MOiWk-FxTt8

  Jukka Pojasta on tainnut tulla mun uusi epäjumala :)

  Terveisin: Sanna the kesähippi/vappuregeemies

  VastaaPoista
 2. Ehkä se ei ole vanhasieluisuutta vaan negatiivisuutta. Parempi energia vetää puoleensa parempia asioita?

  VastaaPoista
 3. Siis mitä positiivareita ja vappuregeejamppoja täällä pyörii!? :D Elämäniloa on ihan muissa osoitteissa kuin täällä, menkää kotiinne!

  No ei vaan.

  Sanna: Mulla on kovin vaikea suhde Jukka Poikaan (ihan kuin kevääseenkin), ja just toi Kiitollisuutta on vaan ärsyttävä biisi, mut se Älä tyri nyt taas on tosi jees. :) Kiitti linkistä, kiva, jos herätti jotain aivoissa tämäkin postaus jopa kesähipillä! Kyllä se kesä tulee... vielä.

  Ja miks musta tuntuu, et joku Marde ois anonyymina käyny täällä kommentoimassa? Energioita on jos jonkinmoisia... Tosin, en voi kiistää, etteikö tuossa taannoin armoton joensuu-pössis olisi tuottanut iloisia kohtaamisia ;) Se ei silti estä minua epäilemästä onnea.

  Ja "kattellaan" on yhä ruma sana. Onnen pahin vihollinen. Ensimmäinen varoitus. Sitä seuraa "tuli täs kaikkee".

  Ja nyt kadotin vastakommenttini punaisen langan, mutta... niin! Onni on vaikea asia, joskin iloinen myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ps. tiedän vallan hyvin olevan epäterveellisen negatiivinen ihminen. niin raivostuttavaa kuin se onkin.

   Poista