maanantai 28. maaliskuuta 2011

Vaihtoehto B?

Gradua kirjoittaessa iskee joskus ahdistus. Miksi valitsin tämän alan, tämän aiheen? Lapsena halusin eläintieteilijäksi. Vieläkään minulla ei ole aavistustakaan, mitä sellainen tekee, mutta nyt systemaattisen teologian sumentamilla aivoillani kuvittelisin pystyväni ainakin seuraaviin:

1. Geenimanipuloisin kissanpennut pysymään fyysisesti aina niin pieninä ja pörröisinä kuin ne ovat parhaimmillaan. Kätevästi kulkisivat sitten mukana vaikka käsilaukussa, kun sisäsiisteiksi kuitenkin oppisivat.

2. Ottaisin missiokseni perustaa Joensuuhun Suomen ensimmäisen pingvinaarion.Täällä on suurimman osan vuodesta niin kylmä, että niillä olisi kotoisaa. Ja pingviinit on hassuja.

3. Keksisin ihmisiin asennettavan äänenvaimentimen.

Kuten huomaatte, rakkaat lukijat, suunnitelmani ovat suuret ja tähtäävät maailman pelastamiseen. Joku ikävästi reaalimaailmaan kiinnittynyt ihminen tosin sanoi, että biologi tarvitsee pitkää matematiikkaa, kemiaa ja fysiikkaa. Kirjoitin lyhyen matematiikan ja luin tasan pakolliset kurssit fysiikasta ja kemiasta. Ehkä siis vain teen pakotetun nollatutkimukseni valmiiksi, minkä jälkeen kukaan ei oletakaan minun osaavan muuta kuin jeesustella.

Ehkä saarnoissani kuitenkin viittaan arktisiin ystäviin. Pingviineillä kun kaikki on toisin.

2 kommenttia:

 1. Pingviineillä voi olla kaikki toisin, vaan -
  "What if this is as good as it gets?"

  Muuan ikävästi reaalimaailmaan kiinnittynyt humanisti väitti, etten voi pelastaa maailmaa. Voitko siis Sinäkään? Voimmeko Mekään? Voiko kukaan "Muu"?

  VastaaPoista
 2. Haha, kerrankin yritin tehdä kepeämmän, puhtaasi graduärsyyntymisestä kumpuavan tekstin... ihan vain huvitella ajtuksella.

  Ei, en usko, että voin pelastaa maailmaa. Voin yrittää tehdä siitä paremman paikan, ehkä Sinäkin voit. Me voimme ja myös ne Muut.

  Tai ehkä näillä sanoilla:

  http://www.youtube.com/watch?v=Ku5thPv_WQA

  VastaaPoista