maanantai 21. huhtikuuta 2014

Hiljainen viikko kuvina.

Papille hiljainen viikko on harvoin hiljainen. Minulla oli hiljaisen viikon alkaessa maanantaina takana jo viikon työt ja ISKO-leiri. Pääsiäisaika on silti todella kivaa aikaa tehdä juuri tätä työtä. 
Olen luvannut itselleni ottaa enemmän kuvia, joten tässä edes yritystä! 
Tällä kertaa hiljainen viikko näytti tältä: 

Malkamaanantai: 
Evankeliumit kertovat kuinka Juudas kavalsi Jeesuksen suudelmalla. Juudas Iskariot on minusta yksi kiehtovimmista Raamatun hahmoista - ja samalla surullisin. 
Kiinnitin työpäytäni kulmalle viime kesän leiriavustajalta saamani mannalapun. Saan siitä iloa ja voimaa valmistelutöihin, joita näpersin maanantaina toimistolla. 


Tikkutiistai: 
Jeesus on tuomareiden edessä. 
Tiistai-iltana meidän kirkossamme oli Markuksen evankeliumi -monologi. Olin myymässä käsiohjelmia. Nautin esityksestä todella paljon. Ihailin esiintyjän äänenkäyttöä ja pienieleisyyttä. Evankeliumin kertomus vangitsi minut - vaikka tiesinkin miten se loppuu (tai ehkä juuri siksi). 


Kellokeskiviikko: 
Jeesus tuomitaan. 
Minulla oli valmisteluvaiheessa vielä kolme messua. Kaksi niistä pääsiäisen aikaan liittyviä. Työpöydällä velloo taas listalappuja, että muistaisi edes osan. 


Kiirastorstai: 
Jeesus asettaa ehtoollisen. 
Tässä on kuva lasten pääsiäishartauskiertueelta. Oikeasti kuva on tiistailta, mutta samaa settiä kierrätimme maanantaista torstaihin koko seurakuntamme alueella. Kiirastorstainmessussa sain olla liturgina juuri tässä kuvan kirkossa. Tämä on minun kotikirkkoni. 


Pitkäperjantai: 
Jeesus kuolee ja hänet haudataan. 
Tässä kuva pitkäperjantai-illan rukoushetkestä. Siinä on mun kengät - tärkeänä osana illan puhetta. Pitkäperjantai oli tällä viikolla rauhallisin päivä ja ehdin hieman hengähtääkin Kalamiehen kanssa. 


Lankalauantai eli hiljainen lauantai: 
Jeesus on haudassa, tuonelassa. 
Pappi sen sijaan oli siunaamassa hautaan, kastamassa ja illalla vielä viettämässä pääsiäisyön messua. Kalamies oli karvalasten kanssa kotona ja Ylermillä oli selkeästi jotain asiaa (esimerkiksi: pissittyäsi, ole hyvä ja laske kansi). 


Pääsiäispäivä: 
Kristus nousi kuolleista! 
Sunnuntaina tämä nainen oli jo aika uupunut. Aamulla avustin messussa ja lähdin vielä siunaamaan. Iltapäivällä käytiin Kalamiehen kanssa porukoilla vaihtamassa autooni kesärenkaat. Illalla laitoimme herkkumättöä: nachoja ja härpäkkeitä uunissa. 


2. pääsiäispäivä: 
Jeesus ilmestyy opetuslapsille. 
Ystävä tuli brunssille. Kerrankin katoin oikein kauniisti servettien kanssa. Tarjottavana oli salaattia, hedelmiä, patonkia, suolakeksejä ja juustoja sekä tietysti kahvia. Kuvan otin luonnollisesti vasta jälkeenpäin... :D 


Siunattua ja riemullista pääsiäisaikaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti