perjantai 5. huhtikuuta 2013

Can we dance upon the tables again?

Joskus jään jumiin biiseihin. Sellaisiin kuin Somebody that I Used to Know tai One Day. En pääse irti Bat For Lashes'n Laurasta. Hyräilin sitä tänään kaupan hyllyjen välissä, kun vastaan tuli tuttuja seurakuntalaisia kuin pyhiinvaeltajia Pietarin kirkolla. Olen jumissa Lauran tunnelmassa. Ajatukset ovat muhjua. Tuntuu valomerkiltä.

You say that they've all left you behind
Your heart broke when the party died

Puin tänään päälle ensimmäistä kertaa kesätakin, kirkuvan punaisen. Tien toinen laita oli kuiva. Olisi voinut tuntua keväältä. Minun mieleni on harmaa, muhjuinen. Monta päivää kaikki asiat ovat vain ärsyttäneet. Pään sisällä on liikaa ajatuksia, asettumattomia asioita. 

When your smile is so wide and your heels are so high 
You can't cry

Minä teen työni ja valmistaudun pastoraaleihin. Teen listoja paperipaloille. Minä tiedän, missä ammattihymy syntyy. Silti tunnen huonommuutta. Ehkä en vain yritä tarpeeksi. 

And in this old horror show
I've got to let you know
Ooh Laura, you're more than a superstar 

Onneksi minulla on ystäviä, jotka ovat ammattiauttajien tasoa. Soittavat kysyäkseen mitä kuuluu ja siinä voi mennä tuntikin. Oman elämän sekasorron keskeltä he jaksavat avata korvansa ja sydämensä. Eikä tämä kevään raskaus synny siitä, että asioita on paljon. Olen aina ollut tehokas, kun kalenteri on täynnä. Raskaus syntyy muhjusta, mielenpohjan painosta. Se katkoo siivet.

2 kommenttia:

 1. Lähetän sulle rakkautta: <3
  Kas noin.
  -Se toinen kovinkin muhjuinen, eli meitsi S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muhjuinen <3
   Peukkuja!
   t. Muhku I

   Poista